Ervaringen van anderen

Hugo

Deelnemer aan Zenbokslessen sinds 2018

Laat ik bij het begin beginnen.

Wat mij opvalt als ik over Zenboksen praat is dat mensen vaak vragen “maar wat doe je dan?” En als ik dan vertel wat het is, zijn ze verrast door de mooie combinatie.

Je kunt denken aan Yin en Yang, of Water (bindweefsel) voor Yoga en Vuur voor kickboksen. De tegenstrijdigheid is tegelijkertijd de kracht van Zenboksen. In de mix is het een prachtige combinatie. Het is explosief in de positieve zin van het woord met het kickboksen en de aansluitende yoga zorgt voor het relaxte gevoel wat je mee naar huis neemt.

Voor mij geeft het balans. Als ik zaterdag niet ben geweest, voel ik een andere start van de week. Na zoveel jaar kan ik zeggen dat het mij evenwicht geeft. Het effect wat Zenboksen heeft op je lichaam zou ik veel mensen gunnen. Je moet het ervaren!

Daarnaast heeft Jeroen een persoonlijke sfeer gecreëerd die ruimte geeft voor plezier en humor. Dat vind ik uniek en het is knap hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen!

Ook ben ik van mening dat Zenboksen zeer therapeutisch kan werken. Ik heb een collega uit mijn team die reïntegrerende is voorgesteld een keer met mij mee te gaan omdat ik erin geloof dat dit mensen kan helpen!

|

Mandy

Heeft de opleiding tot Zenbokstrainer gedaan en geeft zelf lessen en PT’s

De opleiding Zenboksen is een fijne praktische opleiding waarbij je aan de hand van 7 thema’s meegenomen wordt in de wereld van kickboksen en yin yoga en hoe deze twee, op het eerste gezicht, uiterste, elkaar heel mooi kunnen aanvullen. Tijdens de lessen leer je met elkaar, en van elkaar, hoe je zenboksen in de praktijk toepast en ontdek je waar jouw voorkeur ligt; in de één op één training, met kleine groepjes of groepslessen. Daarnaast is het elke week weer leuk om met mensen met dezelfde interesses samen te komen, samen te werken en ideeën uit te wisselen. Elke week is er weer een fijne, relaxte en inspirerende sfeer.

{

Claudia

PT klant en komt ook regelmatig naar lessen

Zenboks Personal Training zorgde ervoor dat ik stap voor stap kon herstellen van fysieke klachten na een ongeval. Het maakte mij fysiek en mentaal weer sterker.

Ik kon spanning en emoties kwijt en er ontstond rust en kracht in mijn lichaam en geest. Ook leerde ik grenzen beter aanvoelen en aangeven.

De combi van boksen en yin yoga is heel erg fijn. Eerst actief bezig zijn en erna verstillen en ontspannen. De manier waarop Jeroen lesgaf was fijn en integer.

|

Patrick

Heeft de opleiding tot Zenbokstrainer gedaan en geeft zelf lessen en PT’s (Personal Trainings). Tevens eigenaar van Oerkracht Academy, waar ze Zenboksen inzetten op scholen en in de zorg

De Zenboksopleiding heeft mij een nieuwe manier van werken geboden met cliënten en jongeren, waarbij het Zenboksen op zich al een prachtige combinatie is, maar de activiteiten ook veel dieper doorwerken in het brein en lichaam. Het reguleert, ontspant, biedt inzicht en versterkt veerkracht en weerbaarheid. Oh en is ook superleuk om te doen!

Madelon

Komt wekelijks voor een Zenboks PT (Personal Training)

Al van kleins af aan heb ik gesport, van jazzballet tot volleybal en tafeltennis. En sinds ik gestopt ben met dat laatste, was het de sportschool. En man, wat had ik daar een hekel aan. Het voelde elke keer weer als een ‘moeten’, een ware opgave.

Zenboks PT met Jeroen is het tegenovergestelde. Ik heb lol in sporten (en met Jeroen), ben stiekem bloedfanatiek en vindt het fijn om te merken dat mijn conditie steeds verder vooruitgaat en dat ook mijn spierkracht groeit. Ik vind nu zelfs buikspieroefeningen en opdrukken leuk! Jeroens deskundige begeleiding is daarin voor mij een onmisbaar onderdeel. En tussendoor is er ook tijd voor grappen en grollen én goeie gesprekken. Niet te lang overigens, want je wordt ook gewoon lekker afgemat met boksen én allerhande circuitjes.

De combinatie met yinyoga maakt deze PT’s voor mij nog fijner. Jarenlang lag ik op zaterdag op een matje bij Jeroen in de yinles. Voor mij een hele fijne manier om even te ontspannen. Uit m’n hoofd te komen en m’n lijf te voelen zonder iets te hoeven fixen. Yinnen na explosief sporten is heerlijk om de adrenaline van het sporten te laten wegzakken en weer langzaam ‘af te koelen’.

Als je lekker wilt sporten én dat ook nog eens onder zeer kundige en gezellige begeleiding, is Zenboks PT bij Jeroen absoluut een aanrader

{

Heleen

Komt 2-wekelijks voor een Zenboks Personal Training

Zenboksen brengt voor mij kracht en zachtheid in een perfecte balans, geeft mij sterkere spieren en een fitter en veel ontspannener lichaam.

Als je veel in je hoofd zit, veel aan je hoofd hebt, en je kunt je lichamelijk en/of mentaal/emotioneel niet meer zo makkelijk ontspannen dan geven de Zenboks PT’s absoluut de juiste resultaten. Ook al je niet super sportief bent of wat lichamelijke klachten hebt (bijv. klachten van je gewrichten).

Jeroen in een 1 op 1 training is goud. Hij is intelligent, eigenwijs, luisterend, overtuigend, krachtig, zeer sensitief en uitgerust met technieken die echt helpen!

|

Mara

Deelnemer Zenbokslessen sinds 2018

Ik volg al een jaar of 6 zenbokslessen bij Jeroen, ik ga altijd met plezier en het voelt een beetje als een teamsport, de sfeer is fijn en liefdevol. Het mooie aan deze combinatie is dat je na de explosieve boks training (Yang) de tijd neemt om even stil te staan bij wat je voelt en hoe het met je gaat. (Yin) Niet zweverig gewoon even stilstaan in de drukke wereld om je heen. Het zorgt voor nieuwe energie en ruimte in je hoofd.

Ieder boks niveau, achtergrond en leeftijd is welkom en het is voor iedereen mogelijk om alles uit een training te halen op je eigen niveau. Naast allerlei andere trainingen blijft deze het leukste vaste sportmoment in de week voor mij.

|

Maurice

Deelnemer aan Zenbokslessen sinds 2017

Wat brengt een Zenboks les jou?

Rust! Alle frustraties van de week eruit boksen en dan na de yoga helemaal zen zijn. En het weekend kan zen beginnen!!

Het fijne van Zenboksen is dat het een complete reset geeft, alsof je jezelf een soort van repareert. Een scan en recuperatie van lichaam en geest.

Wat zenboksen uniek maakt ten opzichte van andere fitness en yoga programma’s?

Bij alleen de yoga ontbreekt er voor mij iets. Als je voorafgaande aan de ontspanning juist een inspanning geeft, dan voelt dit als een soort van warming up en kun je daarna extra ontspannen. Top combinatie!!

Zenboksen is een gouden combi van in- en ontspanning. Een sportmoment met een (soort van) meditatieve afsluiting.

Waarom zou je andere mensen een Zenboks les aanraden?

Conditie verbeteren en ook ontspannen… Je her-ijk en reset momentje van de week. Stoom afblazen en als herboren aan de dag of het weekend beginnen.

Marjan

Heeft de opleiding tot Zenbokstrainer gedaan en geeft zelf lessen en PT’s

De opleiding heeft ertoe geleid dat ik inmiddels het Zenboksen gebruik binnen mijn praktijk waar ik mensen begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling.

De opleiding heeft erin bijgedragen dat ik mij meer ben gaan verdiepen in Yin Yoga, en dat doe ik nog steeds omdat ik dit inmiddels ook aanbied binnen mijn praktijk. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in de techniek van het kickboksen zodat ik beter begrijp en voel waar het kickboksen eigenlijk om draait, van waaruit je de bewegingen precies maakt en wat daarvan het effect is.

De opleiding tot Zenboks trainer is voor mij van grote invloed geweest op de manier waarop ik nu mijn werk vormgeef en waarop ik dat nog verder uit wil gaan breiden: van het gesprek naar het voelen.

Voor mij is het Zenboksen opstellingwerk 2.0. Door mensen mee te nemen in individuele Zenboks sessies, kan ik aangeven wat ik zie in bewegingen die ontstaan en op die manier kan ik iemand naar het voelen brengen. Wat daar eigenlijk verteld wordt door je lichaam, waar bewegingen door zijn ontstaan, waar ze voor nodig zijn geweest etc.
Daarnaast kan ik mensen in het Yin gedeelte evt. ondersteunen door zachte aanraking of door ze bepaalde houdingen aan te laten nemen die bepaalde thema’s  aan kunnen aanraken.

Ik zou de opleiding zeker aanraden vanuit mijn eigen ervaring en dat wat het mij heeft gebracht. Het is mijn overtuiging dat lichaamsgericht werken de meest werkende manier is om mensen bewust te laten worden van hun eigen lichaam, en dat wat het hen verteld. Het lichaam is zo wijs!

Het is niet de meest makkelijke manier maar wel het meest effectief in mijn beleving.