Zenboksen is een nieuw begrip

Zenboksen is ontstaan door het avontuurlijke leven van Jeroen van der Lee. Hij heeft door zijn eigen ervaringen de drijfveer gevonden om van Zenboksen een succes te maken. De unieke combinatie van sport en ontspanning trekt een breed publiek en geeft hen een fijne uitlaatklep. Hij zal zich inzetten voor iedere liefhebber van Zenboksen, zodat we straks overal Zenboks-trainers weten te vinden.

Jeroen van der Lee

Oprichter, trainer en docent bij Zenboksen. Kickboksen droeg bij aan het kanaliseren van zijn bewogen leven. Het werd een uitlaatklep. De rust vond hij in yoga en meditatie. Hij kwam daardoor meer in contact met zichzelf. Kijken we naar zijn loopbaan, dan zien we dat alles wat hij heeft aangepakt en geleerd, logischerwijs samenkomt.

 Van bassist in een punkband, naar het werken met jongeren met zware gedragsproblemen. Van muzikant tot vader. Van conciërge tot energetisch therapeut. Van een leven vol avontuur, vriendschap, vrijheid en geestelijke rijkheid naar Zenboksen. Jeroen van de Lee is een veelzijdig en kleurrijk persoon.

 ‘Ik wil later wijs worden’, had Jeroen als kleine jongen gezegd. Hoe anders word je wijs, dan door het leven met al zijn pieken en dalen te omarmen?

 In zijn pubertijd leerde hij de kracht van de vechtsport kennen. Hij trainde onder meer bij Boksvereniging Muscular en leerde Aikido bij Sportschool Kreijtz in Arnhem. Ook wordt Jeroen nog wekelijks getraind door MMA-vechter Dion Staring, van Staring Gym. In 2013 rondde hij de opleiding tot energetisch therapeut af. Hij volgde een opleiding bij Positive Touch tot integraal masseur in 2015. De kennis over Yin yoga dankt hij aan Emrik Suiches van Bivag uit Sneek. Waar in 2016 hij de opleiding tot Yin yoga-docent heeft gevolgd.

“Het mooie aan deze combinatie is dat je na de explosieve boks training de tijd neemt om even stil te staan bij wat je voelt en hoe het met je gaat.”
– Mara

Zenboksen: Het begin

Tijdens zijn werk met jongeren in de jeugdzorg, maakte Jeroen voor het eerst de combinatie van kickboksen met yoga. Kickboksen gaf de ingang om hen te enthousiasmeren. Door het actieve van een vechtsport aan de ene kant en de ontspanning van yoga en meditatie aan de andere kant, kregen de jongeren die hij begeleidde, meer rust in hun leven.

In dezelfde periode vroegen ze hem op de kickboksschool waar hij trainde, een leuke les te bedenken voor een groep vrouwen. Wederom maakte hij de combinatie van kickboksen en Yin yoga in één les. De les kreeg een naam: Zenboksen. Zenboksen is de uitkomst van kickboksen en Yin yoga. Zenboksen is veel meer dan een sport. Met Zenboksen voorkom je stressklachten, krijg je meer energie, verminder je de kans op blessures en mag je weer helemaal ontspannen.

Sinds het voorjaar van 2016 neemt Jeroen enthousiast groepen en cursisten mee naar herstel en vergroting van hun innerlijke balans, door twee tegengestelde krachten te bundelen. Dit doet hij op meerdere locaties. De dankbare gesprekken die hij met zijn enthousiaste cursisten voerde na afloop van zijn trainingen, lieten hem inzien dat zijn methode echt werkt. De vraag naar de Zenboks-trainingen is ook gaan groeien. Jeroen wil daarom zijn kennis overdragen via de Zenboks-Academy die hij heeft opgericht. Hij wil ervoor zorgen dat straks iedereen ergens in zijn of haar buurt, een Zenboks-trainer weet te vinden.

“Zenboksen is opstellingwerk 2.0, door mensen mee te nemen in individuele Zenboks sessies.” – Marjan

ZENBOKSEN® in het nieuws

‘Eerst alles eruit rammen, daarna totale rust: dit is zenboksen’ Lees het hele artikel en bekijk de video van TV Gelderland op gld.nl.

Deze aflevering gaat over ‘Zenboksen’. Een uitvinding van personal trainer Jeroen van der Lee. Wat komt daar allemaal bij kijken?‘ Luister de aflevering op spotify.nl.

‘Zenboksen, yin en yang samen op de mat’. Lees het hele artikel uit de yoga international!

Kom in contact

Krijg jij al zin om aan een Zenboks-avontuur te beginnen, maar heb je nog vragen? Wil je Jeroen van der Lee spreken over zijn lessen of de Zenboks-Academy? Via de contactpagina kies je een passende manier om in contact te komen met ons.