Wil jij Zenboks-trainer worden?

Dan zit je hier goed.

Een Zenboks-trainer weet voor de juiste sfeer te zorgen in de lesruimte. Je geeft duidelijke instructies bij de gegeven technieken en houdingen van beide bewegingsvormen. Het gebruik van de juiste muziek, mag ook zeker niet ontbreken. Hiermee kan worden afgestemd op de behoefte van de deelnemers. Natuurlijk, heb je plezier in het geven van je les en straal jij ook, in de stilte momenten. Jouw energie is bepalend voor de gehele energie in de groep. 

Welke toevoeging heeft de

Zenboks-Academy jou te bieden?

Elke Zenboks-trainer is uniek. Iedereen heeft een (eigen) reden om trainer te willen worden.  Wij denken daarin graag met je mee. Zie jij de Zenboks-trainer opleiding als toevoeging op je huidige coaching-programma? Of wil jij de Zenboks training meer als sportles of binnen je yogaschool gaan aanbieden? Wil jij voor een leuke groep gaan staan?  Wil je jouw kennis en vaardigheden uitbreiden met deze dynamische methode? Dan kan deze opleiding voor jou de uitkomst zijn!  

Zenboksen is op meerdere manieren inzetbaar. Ben je bijvoorbeeld (fysio)therapeut en wil je jouw klanten een nog breder scala aan oefeningen aanbieden? Wil jij jezelf als mens verder ontwikkelen, zowel fysiek, mentaal als spiritueel? Geef je al yoga- of (kick)boks-les? Zie je de vraag ontstaan naar extra beweging of juist een nieuwe manier om te ontstressen bij je klanten? Dan biedt Zenboksen een mooie toevoeging.

Zenboksen geeft elke deelnemer de ruimte om agressie te uiten op een veilige manier. Wanneer er behoefte is om onrust of frustratie te kanaliseren door middel van een vechtsport, kan Zenboksen ook op de werkvloer gebruikt worden. Het kan ingezet worden om gestreste medewerkers of collega’s te leren ontspannen op een nieuwe manier.

Kies de vorm die bij jou past

Je leert het beste, door het te doen. Door jouw ervaringen weet je wat je kan gaan voelen en waar dit gevoel zit en vandaan komt. We zorgen ervoor dat je gaat begrijpen wat er in je lichaam gebeurt, wanneer je een Zenboks-les ervaart. Naast de vele praktijkgerichte uren, gaan we je ook meenemen in de achtergrond van Zenboksen. We verdiepen ons in onderwerpen die te maken hebben met ons, fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische lichaam. We verwachten niet dat je de theorie uit je hoofd kent tijdens de les. Je hoeft ook geen aantekeningen te maken. Heel veel informatie is terug te vinden in de Zenboks-reader. Deze krijg je mee na de eerste lesdag. 

Heb jij al ervaring met kickboksen en Yin yoga?

Ervaring met boksen en/of kickboksen, voorafgaand aan de opleiding, is niet vereist. Mocht je nog geen ervaring hebben, dan raden we je aan om naast de Zenboks-opleiding lessen te gaan volgen. Dit kan je doen bij een goede kickboks-school of bij een personal trainer. De extra lessen zorgen ervoor dat je snel over voldoende basiskennis beschikt. Hetzelfde geldt voor Yin yoga. Uiteraard is de vaardigheid die je moet hebben afhankelijk van dat wat je er uiteindelijk mee wil gaan doen. Een 1 op 1 les is anders om te geven dan een groepsles.

De lessen worden onderverdeeld in chakra’s

In de opleiding ga je leren hoe je kickboksen en Yin yoga inzet in jouw groepslessen of personal trainingen. Daarnaast ga je spelenderwijs meer leren over het energetisch lichaam, de aura, de chakra’s en meridianen. Om dit begrijpelijk te maken zijn de lesdagen ingedeeld aan de hand van de 7 chakra’s. De thema’s van de chakra’s vormen de leidraad voor de opleidingsdagen.

Dag 1 - Basis chakra: Structuur en veiligheid

Deze dag gaan we vanuit structuur en veiligheid leren wat Zenboksen is. Hoe bied je structuur en veiligheid, aan jouw doelgroep en aan jezelf. Je leert deze dag ook meer over de kracht van het basischakra en de Aarde meridianen.

Dag 2 - Milt chakra: plezier en beweging

Deze dag gaan we leren hoe je met plezier jouw les kunt geven en hoe belangrijk in beweging komen is. Plezier in de les is ook wat je jouw doelgroep wil leren. Je leert deze dag ook meer over het Miltchakra en de Water meridianen.

Dag 3 - Zonnevlecht: kracht en macht

Kracht en macht horen bij het element Vuur. Hoe zet je jouw kracht en jouw macht in? Hoe is het als er krachteloosheid is? Als er machteloosheid is? En hoe vertaal je dat in een les?  Je leert deze dag ook meer over het Vuurchakra en de Vuur meridianen.

Dag 4 - Hartchakra: acceptatie en loslaten

Vanuit het Hartchakra kun je compassie, mededogen en ego-loze liefde ervaren. Om bij deze hartenergie te komen zul je moeten leren loslaten wat niet van jou is. Deze dag leer je meer over het Luchtchakra, en de Hout meridianen.

Dag 5 - Keelchakra: communicatie en waarheid

Het Keelchakra gaat over communicatie, jezelf uiten, je stem verheffen, over geluid en over frequenties. Hoe communiceer jij? Kun je ook luisteren? Hoor je wat er gezegd wordt, ook tussen de zinnen door? Deze dag leer je meer over het Etherchakra en de Metaal meridianen.

Dag 6 - voorhoofdchakra: visie en toekomst

Het Voorhoofdchakra heeft te maken met visie, met intuïtie en de toekomst. Hoe verwerk jij de beelden die je ziet? Kun je de informatie van die beelden lezen? Deze dag leer je meer over dit chakra.

Dag 7 - Kruinchakra: bewustzijn

Het Kruinchakra gaat over hoger bewustzijn en over de verbinding met de Kosmos, met God en het goddelijke. Hoe verbind je jezelf met deze spirituele informatiebron? Deze dag leer je meer over dit chakra.

Certificering

Iedere deelnemer ontvangt na afloop van de opleiding het certificaat: Zenboks-trainer. Nadat je de opleiding hebt gedaan kun je je aanmelden voor een Zenboks-licentie. Met een licentie mag je de naam en het logo van Zenboksen gebruiken voor je lessen of 1 op 1 sessies. Je praktijk/sportschool/yogastudio wordt dan via de Zenboks Storefinder op onze website vermeld. Hierdoor is het makkelijker voor potentiële Zenboks-leerlingen om jou te vinden. Deze licentie kost €150,- incl. btw, per jaar.

Kosten academy

De 7-daagse opleiding kost 1295,- incl btw. De koffie, thee, wat lekkers om te snacken en een lunch of avondmaaltijd zijn bij de prijs inbegrepen. Exc. licentie kosten van 150,- per jaar.

Wanneer kan ik starten aan de Zenboks-academy?

De lesdagen vinden elke week op zaterdag van 13:00 uur tot 20:00 uur plaats. Hou alvast de volgende data vrij:  1 en 15 apr , 13 en 20 mei, 10 en 17 juni en 1 juli. De lessen worden gehouden op een prachtige locatie van Home of Zen. Adres: Velperweg 95 te Arnhem. Er zijn nog plekken vrij voor de aankomende opleiding, dus schrijf je snel in! 

In het voorjaar van 2024 start weer een nieuwe opleiding. Dit zal in de maanden maart, april, mei en juni zijn. Meer informatie volgt nog!

Zenboksen als personal training?

Bij een personal training (PT), zijn er veel meer mogelijkheden. Zenboksen is een mooie methode om te gebruiken. In een 1 op 1 les kun je dieper ingaan op de vraag van je klant. Een PT kun je geven als afgestemde conditietraining in combinatie met de ontspanning van Yin yoga. Maar een PT kan ook ingezet worden als agressie regulatie of juist om iemand met een depressie weer in beweging te krijgen. Heb je een therapeutische achtergrond dan kun je kickboksen en Yin yoga gebruiken als aanvullende methode voor je therapeutische sessies. Omdat je in de opleiding ook een aantal basistechnieken energetisch werken leert, kun je deze naar wens inzetten bij je 1 op 1 training.

Wil jij graag Zenbokstechnieken gebruiken binnen jouw coaching of training?

Wil je graag onderzoeken of zenbokstraining geven iets voor jou is? Meld je dan aan voor de opleiding tot Zenboks Coach (basis) via MROI opleidingen en trainingen. Voor deze opleiding is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen via het STAP-budget. Het STAP-budget heeft als doel om jouw arbeidsmarktpositie te verbeteren. Hierdoor worden de volledige kosten van deze opleiding vergoed door de overheid als je aanvraag toegekend wordt. Iedere Nederlander heeft recht op één subsidie aanvraag per kalenderjaar.

Ben je na deze opleiding enthousiast geworden om je volledig te specialiseren in Zenboksen? Dan kun je de volledige opleiding volgen bij Zenboksen.nl

Meld je hier aan!