Opleiding Zenboks trainer

Lieve mensen,                               

Hierbij informatie over de opleiding tot Zenboks trainer.

Indeling lesdagen:

Lesgeven vanuit de structuur van de chakra’s is een mooie manier om spelenderwijs kennis te maken met de lesinhoud en het energetisch systeem. Vandaar dat ik de lesdagen per chakra ga indelen.

Voor wie is deze opleiding geschikt, wat zijn je vaardigheden; wat moeten je kunnen?

In principe is het belangrijkste dat je affiniteit hebt met kickboksen en yoga/yinyoga en meditatie. In de opleiding gaan we uiteraard basistechnieken leren die je kunt gebruiken als je zelf les gaat geven.

Het helpt als je al enige ervaring hebt met boksen en/of kickboksen. Als je dat niet hebt kun je zeker wel aan de opleiding deelnemen maar raad ik aan om meteen ook lessen te gaan volgen bij een goede en prettige kickboksschool in jouw buurt. Nog beter is het om dan een goede personal trainer in te schakelen die jou kan helpen om snel de basiskennis te leren kennen.

Hetzelfde geld voor yin yoga. Het is mooi als je daar al wat ervaring mee hebt maar dat hoeft niet. Raadzaam is het om dan in jouw omgeving les te volgen bij een goede yin yoga docent.

Belangrijkste is dat je uiteindelijk les gaat geven vanuit jouw persoonlijkheid en met jouw opgedane kennis en ervaring.

Wat kun je als je klaar bent met de opleiding?

Mijn ervaring is dat een personal Zenboksles heel mooi coachend ingezet kan worden. Denk hierbij b.v. aan lesgeven aan eigen cliënten, leerlingen, collega’s etc. Daarnaast leer je ook hoe je groepslessen kunt geven. Afhankelijk van je vaardigheden kun je deze inzetten in bv. je yogastudio of sportschool.

Enige steekwoorden:

Kickboksles geven, Yinyogales geven, sfeer verzorgen, afgestemde training kunnen geven, contact kunnen maken, mensen op hun gemak kunnen stellen, juiste kennis over yin houdingen, kennis over energetisch systeem, juiste muziekkeus, spreekvaardigheid, stilte kunnen hanteren, timemanagement, assistent yin, lesthema’s, combinatie van de juiste houdingen, in kunnen spelen op dat wat er aanwezig is in de groep of wat er met iemand gebeurt in een 1 op 1 les, overzicht kunnen houden, boks/kickboks technieken beheersen en kunnen doceren, circuit/conditie, tabata’s, etc etc…

Praktische info:

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen (vrijdagen).

Lesdag 1          Basis chakra: Structuur en veiligheid

Lesdag 2          Milt chakra: Plezier en beweging

Lesdag 3          Zonnevlecht: Kracht en macht

Lesdag 4          Hart chakra: Acceptatie en loslaten

Lesdag 5          Keel chakra: Communicatie en waarheid

Lesdag 6          Voorhoofd chakra: Visie en toekomst

Lesdag 7          Kruin chakra: Bewustzijn

Locatie:

Op dit moment is de locatie nog niet bekend.

Lestijden zijn van 10:00-17:00.

Vanaf 9:30 ben je welkom om koffie/thee te drinken en alvast een beetje te aarden op de plek!

Kosten zijn 1195 euro incl. btw.Als je mee wilt doen of meer wil weten, stuur mij dan een mail? zenboksen@gmail.com

Ik hou je dan natuurlijk op de hoogte van alles omtrent de opleiding! 

Namaste en boks!

Jeroen